Nu är det ett halvår sedan jag bloggade sist och eftersom jag även har varit rätt osynlig i ÖP-sammanhang, och många undrat varför, så tänker jag ge er en liten uppdatering.

Jag for nämligen utför ett vattenfall i fjol. Ett högt ett.

Det har alltid varit en utmaning att paddla uppför den här snabbt forsande och ständigt föränderliga massmediaälven jag befinner mig på. För det räcker inte att ha armstyrka i den här strömmen. Man måste dessutom ha den sinnesnärvaro och finmotorik som krävs för att smidigt kunna navigera mellan klippor, stockar och virvlar som hela tiden dyker upp framför en.


Det är något hela branschen lever med och som jag själv fixade rätt galant de första sex och ett halvt åren på tidningen. Då kunde jag alltid styra in mig själv i lite lugnare flöden när orken började tryta, för att sedan ge mig ut i virvlarna igen när mjölksyran hade släppt.

Men strax före påsk i fjol blev jag av med paddeln, eller hur man ska uttrycka det. Och kan man inte paddla en kanot så är det ju bara att hålla tummarna för att det inte finns ett vattenfall nedåt strömmen.

Det fanns det.

I början av september i fjol nådde jag kanten på det och sögs obönhörligen ner.

Under veckorna som följde kunde jag varken läsa eller skriva och det tog flera månader innan jag över huvud taget började fungera som människa igen.

Därav tystnaden från min sida.

Nu har jag kravlat mig uppför vattenfallet och har börjat paddla igen, om än försiktigt och med låg frekvens. Långsiktigt är målsättningen är att nå tillbaka till den arbetskapacitet jag hade för ett år sedan, men just nu fokuserar jag bara på att börja fungera igen och ta mig upp till heltidsarbete innan Försäkringskassan kommer och biter mig i baken.

Sa da veit.

Men nu över till något betydligt trevligare. Vad jag vill ha – i alla fall av några av er.

Inom en överskådlig framtid kommer jag att jobba deltid med den reportergrupp som bevakar roliga Ragunda, bastanta Bräcke och busiga Berg.

Så om ni har nyhetstips från dessa ädla bygder, hör av er till mig, på Messenger, marcus.berglund@mittmedia.se063-161617 eller mitt Twitterkonto @marcusibloms.

Följ väldigt gärna min jobb-Facebooksida också, där jag publicerar många av mina journalistiska alster och där man givetvis också kan kontakta mig.

Snart ska jag även göra ett försök att komma igång med bloggandet här på marcusibloms.se, så håll utkik. Men tills dess är ni givetvis välkomna att snoka igenom de över hundra små berättelser jag redan har publicerat här för att se om det är något ni har missat.

Nu kör (paddlar) vi!