Varmt välkomna ska ni vara till marcusibloms.se – min nya blogg (wohoo)!

Det är här jag kommer att hålla till på fritiden i fortsättningen och det är här jag kommer att fortsätta servera er mina små berättelser om allt mellan himmel och jord. När andan faller på och jag känner att jag har något jag måste berätta.

Troligtvis kommer jag att hålla på och fixa och ändra en del med layout och funktioner på bloggen här i början, ska jag säga, så ni vet att sidan kan se lite knepig ut ibland.

Men innan jag kommer igång med nyproduktionen av texter tänkte jag bjuda på ett urval av de krönikor som jag har skrivit på ÖP sedan sist, för er som har missat dem eller gripits av en okuvlig lust att lusläsa dem igen.

Eftersom jag har skrivit de flesta av dem specifikt för ÖP och för att publiceras på op.se så lägger jag bara ut länkarna i det här fallet så att arbetsgivaren fortfarande får klicken för eventuell läsning.

Hoppas ni kommer att gilla mitt lilla hobbyprojekt – och här har ni ÖP- krönikorna:

Om vilda barndomsdrömmar: Bergs kommuns bidrag till den amerikanska wrestlingscenen.

Om självrannsakan: När mod inte alls är vad man tror.

Om att få perspektiv på sina egna lidanden: Konsten att jämföra sig med folk som har det värre.

Om brustna förhoppningar: När nyåret inte blir som man hade hoppats.

Om att vara mellanchef: Riddar Örjan och mellanchefens förbannelse.

Om svenskhet: Svenskheten – en jämställd hederskultur?

Om jamska: Fyra förklaringar till att vi jämtar kan verka trögtänkta.

Om humor: Konsten att vara djupt oenig utan att bli osams.

Om demokrati: Vad skulle hända om vi börjar rösta som på 1800-talet?

Om medmänskighet: Konsten att inte bli ihågkommen som ett episkt rövhål.

Om HBTQ-historia: Östersundaren som förändrade världen och glömdes bortoch Fyra nyanser av manlighet.

Om politik: Velpottornas revansch.

Om att rusta sig för livet: Mitt enda råd till ungdomen.

Om Norrland: Aftonbladets tre Norrlandsresor och Norrland och vredens druvor.