FullSizeRender 8

Mina damer och herrar. En ny epok har tagit sin början.

Efter att ha spenderat en stor del av mitt vuxna liv utomlands, minst åtta år i alla fall, och en stor del av dessa befunnit mig på resande fot har jag i dag köpt mitt livs första riktiga resväska.

Jajamän. En svart, mjuk skönhet till kabinväska, med teleskoparm i matt metallic och blixtlåsljud som påminner om en katts spinnande.

Var jag har haft mina kläder förut? I allt mellan fjällryggsäck och vanliga plastpåsar och det funkade utmärkt så länge jag var helt ointresserad av bekvämlighet, planering och framför allt inte hade några grejer att ta med mig. På det tidiga 1990-talet reste jag med en stor 70-litersryggsäck och tyckte att den var för liten, men allteftersom livet och resandet bara fortsatte så rationaliserades rutinerna allt mer tills jag bara hade med mig en minirygga i kånkenstorlek de sista åren.

Och det funkade hur bra som helst. Det jag förlorade i utrymme tog jag lätt igen i smidighet och ärligt talat – något annat än ett par skor och ett ombyte behöver man inte.

Men nu när jag är en bofast och strukturerad (nåja) småbarnspappa som åker taxi till flygplatsen, spelar curling med jobbet och skrattar åt Solsidan – då ska jag givetvis ha en riktig resväska också. Utrymme, det är är mitt nya ledord.

Det jag ser fram emot mest – min nya definition av lyx – det är att inte längre behöva lämna kvar någon av mina gamla ägodelar så fort jag skaffar mig en ny.