I onsdags detonerade min krönika Östersundaren som förändrade världen – och glömdes bort i ÖP och jag är glad över att så många har läst och delat den.

Jag upptäckte Wickström av en ren slump när jag gjorde research för krönikan Gemenskap som inte ens döden rår på för två år sedan och sedan dess har jag spenderat mycket tid med att förkovra mig i hans livsverk.
Skärmavbild 2014-06-22 kl. 14.33.44Här kommer lite extramaterial för den som är intresserad av att veta mer om Victor Hugo Wickström och som jag skrev i Porto när jag var där i fjol för att läsa hans böcker och komma i gång med en pjäs jag har skrivit om honom.

”Redan i vaggan var jag dömd att gå under”.

Prästväldets satanism.

Den mest brutala fräckheten.

Anmärkningen som tog skruf.

Söderns sinne för proportioner.
Foto 2014-10-24 19 17 41Och här under har ni några inlägg som berör själva teaterprojektet. Det är Estrad Norr har beställt pjäsen och vilken dag som helst nu ska de ta beslut om de vill sätta upp den eller inte. Om de gör det så kommer tusentals skolelever från hela länet att få veta vem Wickström var, vad han stod för och vad hans till synes tröstlösa kamp har resulterat i så håll tummarna.

Tillbaka till vardagenUsel start gav nya möjligheter och Tillbaka till verkstaden.

IMG_0803Sist men inte minst så har vi ju den här också. Kjell-Albin Abrahamsons bok om Wickström, som börjar säljas 1 oktober och som jag har blivit utsedd att recensera för ÖP i samband med det.

Det ska bli otroligt spännande att se vad Abrahamson har hittat om Wickström, hur han tolkar- och väljer att presentera hans livsgärning. Under min egen research så hittade jag en LT-artikel från 2008 där Abrahamson berättade om sitt arbete med boken, och med tanke på att det är sju år sedan nu så verkar det ju inte handla om något hastverk i alla fall.

Jag räknar med att recensionen blir klar till veckan så håll utkik.

Här är den: Historisk upprättelse för spektakulär östersundare.