Det har varit en rolig månad för Kungörelser, alltså mitt twitterkonto med nyhetsnotiser från förra sekelskiftet.

Läsarna har fortsatt att strömma till. Nu har jag ungefär 3000 följare varav många är engagerade och aktiva på ett sätt som gör det väldigt roligt att fortsätta lusläsa de gamla tidningarna på jakt efter efter historiska guldkorn.

4 maj uppmärksammade Kyrkans tidning Kungörelser med en fin artikel där det kyrkliga innehållet var i fokus.

Bara dagar senare kom SVT Jämtland på besök, vilket utmynnade i ett litet inslag som kördes både lokalt och på riksnivå, där de kände sig tvungna att lägga in svenska undertexter för att alla skulle kunna förstå vad jag sa, haha.

Nu hittar jag tyvärr bara kortversionen på 59 sekunder som lades ut på SVT:s webb, men det gjordes även ett längre inslag som gick i tv-sändningarna och där jag tyckte att de fångade grejen på ett väldigt fint vis.

En tredje rolig grej är ju att samarbetet med pressgrannen Hvad Nytt, det historiska twitterkontot som prisbelönte författaren Mattias Boström driver, håller på att fördjupas. Han är stekhet nu i dagarna efter att ha fått ett fint amerikanskt pris för sin bok ”Från Holmes till Sherlock” och nomineringar till flera andra internationella utmärkelser.

Han och jag diskuterar just nu hur vi kan hjälpas åt att växla upp det här på flera sätt, som gör att vi kan nå ännu fler med våra notiser,  så håll ögonen öppna på den fronten.

Ok, vi tar och avrundar det här med tre av kungörelser som blivit mest klickade på senare tid. Det finns ungefär 600 till på Twitterkontot @kungorelser, så det finns läsning för flera timmar där om man har tid och lust att unna sig lite högklassig underhållning.

Glöm inte att spana in Hvad Nytt också. Det är ett härligt konto, som garanterat kommer att passa alla som redan gillar @kungorelser.

Ma höres.