Vänner.

Jag kommer att börja skriva krönikor för ÖP nästa vecka och det innebär att bloggen kommer att ändra karaktär här framöver.

öpDels så kommer det mesta som jag i vanliga fall skulle ha publicerat här att finnas på op.se istället. Jag har fått lov att ägna lite av min arbetstid åt att skriva krönikorna nämligen och eftersom publicering på op.se troligtvis också ger fler läsare än vad jag har i dag så känns det roligt.

Berättelser som kanske är lite för personliga för att köra i ÖP, men som ändå måste berättas, kommer jag att fortsätta att lägga upp här men det kommer möjligtvis att bli mer sällan än nu. Vad jag däremot ska försöka göra är att lägga upp länkar till ÖP-krönikorna här på bloggen och krydda inläggen med spännande extramaterial för den som är intresserad av att veta mer, och redovisa källmaterialet i de fall ett sådant finns.

Det kommer även att bli så att ÖP repriserar några av de inlägg som jag tidigare bara har publicerat här på bloggen, så bli inte förvånade om ni känner igen några av krönikorna när de kommer.

IMG_0291Och kolla här vad jag hittade i mitt postfack på redaktionen! Ett handskrivet tackbrev för artikeln om finska krigsbarnet Helmi som jag skrev härom dagen.

Helmi, 82, var ett av de många flyktingbarn som fick ett varmt och kärleksfullt mottagande i Backe efter att hennes pappa hade dödats i finska vinterkriget 1942. Trots att det är 73 år sedan det hände fick jag – stoneface Berglund – kämpa med att hålla tårarna tillbaka när jag intervjuade henne och jag är glad att det blev en text som folk uppskattar.

In, läs den om ni inte redan har gjort det:

Helmi var flyktingbarn – fick trygghet och en framtid i Backe.