The Reader, av Bernhard Schlink

Betyg: 5 tyska örnar

0307473465_151745936En fantastisk bok! En kort och lågmäld berättelse om Tysklands efterkrigstid och om en problematisk foralskelse i ett samhälle som är i färd med att göra upp med sitt blodiga förflutna.
Det handlar om ilska, brott och straff, förlåtelse och ansvar och hur folk försöker att gå vidare.
Tunga grejer kan tyckas men historien är så befriande ljust, rakt, ärligt och enkelt skriven att det ar omöjligt att inte absorberas av den. Mäster Schlinks reflekterande, hans sökande i manniskans inre och förintelsens orsaker är så dagsrelevant och insiktsfullt att jag undrar om jag inte ska utnämna den till en av de bästa böckerna jag läst… men jag kanske bara är uppjagad också eftersom jag precis la ifrån mig boken.
Oprah rekommenderar den också såg jag och det borde väl undanröja de sista eventuella tvivlen rörande bokens förträfflighet.

P.S Filmen går ICKE att jämföra med boken.