Du som ej finns, av Carl-Henning Wijkmark.

Betyg: 4 igenväxta gläntor .

911302034x_156846248Nu, först efter att jag har läst min andra boken av karln, börjar jag äntligen att förstå vad Wijkmark handlar om.
Du som ej finns är en väldigt tunn roman, men låten er icke luras. Innehållet är högkoncentrerat och känslan jag har efter att ha läst ut den är att ha läst ett 1000-sidigt epos.
Berättelsen är avskalad in på bara dialogen och hur tre personer träffas för att diskutera det 50 år gamla krigstrauma som de aldrig tidigare vågat tala om. Ett triangeldrama i krigets Finland, där två män älskade samma kvinna. En gifte sig med kvinnan efter kriget medan den andre blev kvar där i skogen -44.
Nu vill sonen till den man som dog veta hela sanningen och reser därför till Frankrike för att utkräva svar av de överlevande.
Jag gillar verkligen den här och ger den en solklar fyra. Varför det inte blir en femma kan jag tyvärr inte gå in på utan att förstöra spänningen för er som ännu har den oläst. Sorry.