Vi har ju haft en uppmärksammad nyhet här i stan den här veckan, efter att en av ÖFK:s spelare tagits av polis och nu misstänks för rattfylleri.

Det påminner mig om en sak som hände i Kanada för sexton år sedan, för där träffade jag mannen som är lösningen på den här sortens problem.

Jag var i Toronto i några veckor för att hjälpa till med en utbildning av volontärer för ett människorättsprojekt i Indonesien. Det blev helg och hela gänget, alla utlänningar, bestämde sig för att åka till en lokal pub utanför storstan för att få lite glesbygdsfeeling.

Vi hamnade i en trivsam liten by med en enda pub i centrum och där gick vi in och satte oss.

Efter en stund lade vi märke till en storvuxen och mycket berusad man i flanellskjorta som vinglade från bord till bord, konverserade lite vid varje stopp för att sedan ge tummen upp och gå vidare till nästa.

Nyfikna betraktade vi mannen medan han gick från sällskap till sällskap, runt hela lokalen, tills han slutligen kom fram till oss.

”Har ni en DD?”, sluddrade han.

“Ursäkta?”

“En DD. Har ni en DD?”

”En DD?”

”En DD.”

”Vad är en DD?”

”Vad en DD är?”

”Ja, ursäkta, vi är utlänningar och förstår inte.”

”Har ni en Designated Driver” (dvs någon i sällskapet som är nykter som kör).

Det hade vi givetvis, fick tummen upp, och av ren nyfikenhet blev vi tvungna att fråga mannen vem han var eftersom han var mycket berusad och varken såg ut att vara personal eller polis.

”Det är jag som kör bärgningsbilen och jag är ledig i kväll.”

Den mannen borde ÖFK:s scouter hålla ögonen på.

Värva honom till klubben, ge honom en bärgningsbil, mycket ledigt och håll honom ständigt berusad så kommer han att försäkra sig om att ingen spelare någonsin kör i fyllan så länge han är i närheten.

Bara ett förslag.