IMG_7167Som reporter på en lokaltidning får man ta sig an båda stort och smått och ibland är det faktiskt de vardagliga små minihändelserna som blir de allra mest tillfredsställande. Både att skriva och att läsa om. 

Som i går, när jag jobbade på midsommaraftons kväll och såg en polisutryckning genom redaktionsfönstret. Jag kastade mig ut genom dörren och blev först i världen med att avslöja detta drama: Åt sill – greps av polisen.  

Skärmavbild 2015-06-20 kl. 13.24.08Eller när sopgubbar hittade två handgranater i en sopcontainer för några år sedan och det blev stort pådrag, med två dagars avspärrningar, dygnetruntbevakning och polisens nationella bombgrupp inkopplad.

Sedan kom plötsligt ett telefonsamtal till polisen som visade sig stämma och löste mysteriet en gång för alla.

 Granaterna tillhörde nämligen en nazizombie. Jamen då så.

Men min personliga favorit är nog ändå en liten webbnotis från 2012 på tre rader om att en kvinna i Östersund hade bötfällts för brott mot högerregeln.

Efter att twittergiganten, prästen och satirtecknaren Kent Wisti hade upptäckt detta kriminaljournalistiska lilla scoop så värmde han Sveriges Twitter i flera dagar under hashtaggen #opscoop.

Klicka dig igenom bildspelet ovanför denna artikel och låt Wisti guida dig genom omvärldens reaktioner på dramat som utspelade sig i korsningen den där dagen 2012.

Det är kanske inte den här journalistiken som upprätthåller demokratin, freden och det fria ordet och så. Men den duger till att få sig ett gott skratt och det är banne mig rätt mycket värt det också.