Shadow man, av Cody Mcfadyen

Betyg: 2 hjärnceller

9789137128580_large_shadow-man_164701447Det står pa baksidan av boken att Mcfayden jobbar med att göra dataspel och det förklarar en del. I dataspel klarar man sig undan med extrema stereotyper och allt i hans bok är just stereotypt på detta dataspelsvis.
Allt från den superkoola och snygga, men av sina minnen plågade experten på seriemord, som är best of the best, till hennes politiskt, etniskt och gendermässigt korrekt sammansatta team som alla är best of the best inom varsin specialitet.
Från den förvånansvärt tunna och förutsägbara storyn till det extremt grottiga och explicita våld han försöker kompsensera den med.
Mcfayden ger inget intryck av att ha kunskaper i hur polisarbete går till eller vilka drivkratfter som våldsbrottsligar brukar ha och jag skulle inte bli det minsta förvånad om hela hans research har skett genom att se på Stallonefilmer. Det är en rent ut sagt dålig bok, men den får (dra på trissor) ändå två stjärnor eftersom expediten på Akademibokhandeln sa att den var bra och för att jag blir stolt när jag klarar att lista ut slutet pa en bok redan i första kapitlet.