10290133_775349202507302_1766941556873146222_n

Just nu är jag tjänstledig från ÖP i ett par månader för att skriva klart min andra roman och komma igång ordentligt med mitt nästa stora skrivprojekt.

Något lika oväntat som roligt är att Folkuniversitetet här i länet har snappat upp att jag föreläser om Spanska sjukan. Det har resulterat i att jag nu plötsligt befinner mig på turné med dem hela den här veckan som första greppet i deras nya folkbildningsprojekt Kultur i bygden.

Jag och den väldigt begåvade artisten Erik Wennergren besöker fem kommuner på fem dagar och uppträder på biblioteken med en lunchföreställning där han spelar sin musik och jag berättar om spanska sjukan och vika lärdomar vi kan dra av den i dessa ebolatider.

I dag var vi i Strömsund med ett fyrtiotal åhörare och i morgon besöker vi Hammarstrand.

Sjukt kul.